Living Lab Learning For The Future Dva 4056

Save the date! Op 9 februari 2023 organiseren wij samen met ICAI en NLAIC het event ''A glimpse in our future by Gen Z''.

Lees verder

Was het maar zo simpel

13 jan 2023

Het lijkt zo eenvoudig. Je wilt dat leerlingen beter gaan lezen, hun onderzoeksvaardigheden versterken, of beter leren samenwerken. Je kijkt naar welke methoden of interventies goed werken en gaat aan de slag. Toch weet elke schoolleider en leraar dat het zo niet werkt. De praktijk is weerbarstig en het blijft een uitdaging om de beloofde evidence-basedvruchten te plukken. Hoe pak je het wél goed aan?

Lees verder

Iedere nieuwsbrief lichten we een 'Good practice' van een van onze docenten uit, met ditmaal: Beter leren pitchen en reflecteren van Dorien Wellen. Lees meer over de aanleiding, het effect, de tools en de succesfactoren van deze Good practice.

Lees verder

Wie serieus neemt hoe onze hersenen werken zou het onderwijs radicaal anders inrichten, zegt hoogleraar sociaal-cognitieve neuropsychologie Harold Bekkering. Dan zou de nieuwsgierigheid van de leerling het uitgangspunt zijn, en niet het lesboek.

Lees verder

Leren gaat veel verder dan alleen kennis opslaan in je brein. Iets echt goed begrijpen gebeurt dankzij ervaringen. Harold Bekkering, hoogleraar sociaal-cognitieve neuro­wetenschappen aan het Donders Instituut voor Hersenen, Cognitie en Gedrag van de Radboud Universiteit Nijmegen, vertelt hoe dit zit en hoe je 'ervaren' verweeft in je lessen.

Lees verder

Op donderdag 6 oktober opende het Nationaal Onderwijslab Artificiële Intelligentie (NOLAI) haar deuren. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Radboud Universiteit ging het NOLAI, dat is gefinancierd uit het Nationaal Groeifonds, officieel van start. De komende 10 jaar zullen scholen, wetenschappers en het bedrijfsleven in het lab én in het land nauw met elkaar samenwerken aan digitale onderwijsinnovaties met AI.

Lees verder