Living Lab Learning For The Future Dva 4056

Living Lab Learning for the Future is officieel erkend door NLAIC met een ELSA lab status.

Meer leren

Moeten we mensen straffen voor misdaden die ze plegen in een VR-wereld? Zal ChatGPT ons dwingen om ons onderwijssysteem te veranderen? Hoe gaat generatie Z om met de veranderingen die de snelle AI-innovatie met zich meebrengt? Deze onderwerpen, en nog veel meer, werden besproken tijdens het evenement ‘Gen Z: A Glimpse in our Future’.

Meer leren

Save the date! Op 9 februari 2023 organiseren wij samen met ICAI en NLAIC het event ''A glimpse in our future by Gen Z''.

Meer leren

Het lijkt zo eenvoudig. Je wilt dat leerlingen beter gaan lezen, hun onderzoeksvaardigheden versterken, of beter leren samenwerken. Je kijkt naar welke methoden of interventies goed werken en gaat aan de slag. Toch weet elke schoolleider en leraar dat het zo niet werkt. De praktijk is weerbarstig en het blijft een uitdaging om de beloofde evidence-basedvruchten te plukken. Hoe pak je het wél goed aan?

Meer leren

Iedere nieuwsbrief lichten we een 'Good practice' van een van onze docenten uit, met ditmaal: Beter leren pitchen en reflecteren van Dorien Wellen. Lees meer over de aanleiding, het effect, de tools en de succesfactoren van deze Good practice.

Meer leren

Wie serieus neemt hoe onze hersenen werken zou het onderwijs radicaal anders inrichten, zegt hoogleraar sociaal-cognitieve neuropsychologie Harold Bekkering. Dan zou de nieuwsgierigheid van de leerling het uitgangspunt zijn, en niet het lesboek.

Meer leren